Kategorie: Články a novinky

Správný postup při tlakové masáži jizev

Správný postup při tlakové masáži jizevCo je to tlaková masáž a jak a kdy tuto techniku provádět?


Tlaková masáž slouží ke zlepšení pooperačního hojení jizvy (zlepšuje její prokrvení a pružnost). S prováděním této techniky se začíná, jakmile je rána zcela zahojená (cca 14 dní od odstranění stehů). Většinou několik týdnů po operaci.

Správná technika tlakové masáže

Tlaková masáž se provádí pomocí bříška prstu, kterým masírujete jizvu a její okolí. 

Prstem tlačíte na jednotlivá místa jizvy po dobu až 30 sekund (tlak by měl být tak velký, že nehtové lůžko na prstu zbledne). Počkejte několik sekund a pokračujte o kousíček dál. Masáž je potřeba provádět s citem bez nadměrného zatížení. Rozhodně po jizvě prsty nepřejíždějte, hrozí její poškození. Můžete při masáži použít níže uvedené promašťovací krémy.
Masáž se provádí tak často, jak jen je to možné (třeba i 20 krát za den po dobu 10 minut). Průměrně se provádí až 6 týdnů, než začnou jizvy měknout a blednout. Výsledek Vaší snahy se projeví za 1 až 2 měsíce.

Čím ošetřovat jizvu?

Na zahojenou jizvu můžete aplikovat několikrát denně obyčejné domácí sádlo nebo bílou vaselinu. Jizva by měla být pro optimální hojení dostatečně hydratovaná a promaštěná.

BodyLift
Vydáno 16.09.2014
Přečteno 44158x

Komentáře rss


, Červené jizvy vs masáž

Příspěvek poslán 24.07.2016

odpovědět
avatar
Dobrý den,
jsem 3. měsíc po plastické operaci horních víček. Dodržela jsem veškerý předepsaný režim v pooperační péči o jizvy (promašťění, contractubex, dermatix), bohužel po masážích jsou jizvy ještě víc načervenalé, tudíž masáže nemohu provádět ráno před odchodem do práce. O to hůř, že jsem měla smůlu na volbu plastického chirurga (klinika Iscare-MUDr. Vatľák) a řez na jednom víčku mi vedl zcela mimo ohyb víčka a ještě do strany. Tím pádem musím používat vydatně i make-up, abych mohla vůbec ven mezi lidi.
Takže je otázkou, zda masáže provádět dál, nebo zvolit jiný postup na léčbu jizvy, ale jaký (při konzultace mě lékař odbyl s tím, že je nutno posečkat cca do listopadu, ale představa, ale to mě docela děsí :( )?
odpověděl(a)
avatar
Dobrý den Evo,
takhle na dálku jde těžko posoudit proč provedl řez takovým způsobem, který považujete za špatný. Mohly být komplikace, nepodařilo se...
Zarudlé jizvy po zákroku jsou normální (i po třech měsících). Chvíli trvá než se zklidní. Každé tělo reaguje jinak. Rychlost hojení ovlivňuje věk - pružnost pokožky apd. Pokud Vás doktor odbyl a neporadil Vám, tak je neslušný. Klinika dostala zaplaceno, tak chtějte kvalitní služby. Tudíž konzultaci Vašeho problému a postup další rehabilitace.
, Domácí sádlo

Příspěvek poslán 17.09.2014

odpovědět
avatar
Před rokem jsem podstoupila plastickou operaci a musím jednoznačně říct, že na tlakovou masáž a vepřové sádlo nedám dopustit. Jizvy jsou téměř neviditelné a výsledek zákroku, tak dokonalý!

Diskuze a komentářeZeptat se

96
Karel 
Dobry den, dnes jsem mesic po zakroku hornich vicek a chtel bych se zeptat, t...

94
Mates25 
Dobrý den mám 4 porody za sebou s toho 3cisare ,prsa se mi hodně zvětšila už ...

92
HanaH 
Dobrý den, Jsem 3 roky po druhém porodu a trápí mě ošklivá kůže na břiše. ...

Nové hodnocení klinikOhodnoťte

Karolína
Do Yes Visage chodím na botox a je to podle mě lepší než většina krémů. Takže děkuji..
Karolína
Mám dost nesouměrnou postavu. Kvůli mým super dietám a zkoušení jak rychle zhubnout jsem na to do...
Dominika
S výsledkem na klinice od pana doktora, který mi dělal prsa jsem spokojená. Byl pozorný nejen pře...